Búvároktatói tanfolyamok

Az oktatói tanfolyamokról:

Régóta és sokat merülő búvároknál gyakran felmerülő kérdés hogy érdemes lenne-e oktatói tanfolyamra jelentkezni. A mai magyar piacon látszólag a sok eszkimó, kevés fóka gyakorlat van érvényben, mégis évről évre meglepően sok oktató nevelődik ki a különböző oktatási rendszerek által. Egy része külföldön szeretne elhelyezkedni (erre valóban reális esélye van az oktatóknak, egyet ne feledjünk azonban, mégpedig hogy a magyar jelenleg nem tartozik a világnyelvek közé és történelmünket áttekintve már talán nem is fog), másik része megpróbál betörni a hazai piacra, néha meglepően jó eredménnyel, bár sokszor minimális szaktudással. A NAUI egy jónevű, komoly szervezet. Nem tartozik céljaink közé hogy minden pesti kerületben és minden vidéki városban legyen oktatója szervezetünknek. Aki viszont teljesíti a követelményeket az tagja lesz annak az elit közösségnek akiket úgy hívnak NAUI Instructor. A NAUI oktatói tanfolyamokon megkövetelt magas szintű szabványok biztosítják hogy az oktató az első felmerülő problémánál ne hagyja cserben tanítványát és hatékony segítséget tudjon nyújtani. Hiszek abban, hogy egy oktatónak megfelelő fizikai és szellemi kondícióban kell tartania magát. Nem elfogadható indok a “megöregedtem”, a “nő vagyok”, “kicsit meghíztam”. Nem kötelező oktatni, a tanuló vagy a vezetett csoport biztonsága megköveteli mindezt tőlünk. A NAUI oktatói tanfolyamokon a befizetett díj nem garantálja a sikeres vizsgát és még olcsónak se nevezhető a tanfolyam. A NAUI oktatói végzettség független oktatói jogokat biztosít, azaz nem kell az oktatónak búvárbolthoz, központhoz csatlakozni, oktathat bárhol a világon.

A tanfolyamokra bármilyen nemzetközi rendszerben szerzett érvényes divemaster minősítéssel, vagy bármilyen nemzetközi rendszerben szerzett érvényes oktatói fokozattal lehet jelentkezni. Az oktatói fokozattal rendelkezők a fokozatuknak megfelelő crossover tanfolyamon vehetnek részt. A tanfolyamok díja és ideje különböző a crossover és az új oktatók esetében. A tanfolyam díja az alábbiakból áll:

  1. tanfolyam díj
  2. oktatási anyagok (oktatói kézikönyv)
  3. regisztrációs díj
  4. éves tagsági díj

A tanfolyam díját a tanfolyam megkezdése előtt kell befizetni.
Az oktatói kézikönyvet a tanfolyam megkezdése előtt kell megvenni. A vizsgadíjat a tanfolyam elvégzése után, a vizsga előtt kell befizetni. A regisztrációs díj tanfolyamonként fizetendő kivéve kombinált tanfolyamok esetében. A regisztrációs díj a sikeres vizsga után fizetendő.
A tagsági díj évente fizetendő a tanfolyamoktól függetlenül. Az érvényes tagsággal rendelkezőknek nem kell tagsági díjat fizetni egy magasabb szintű tanfolyam elvégzése esetén.
A tanfolyamok ideje módosulhat a hallgatói létszám és teljesítmény függvényében.
A tanfolyamok ára nem tartalmazza a felszerelés költségeit.