Mentőbúvár (Rescue Diver)

Szerencsére napjainkra már úgy a felszerelések, mint az alkalmazott tudományok biztonságossá tették szeretett sportunkat. Ezzel együtt sajnos minden évben fordulnak elő balesetek, már csak a nagy számok törvénye alapján is, hiszen ez a régen kiváltságnak számító sport mára igazi szabadidősporttá nőtte ki magát.

A statisztikákon az is látszik hogy a balesetek kb. 90 %-a a búvár hibájából következett be. Véleményem szerint a tanfolyamok között talán az egyik legfontosabb a mentőbúvár kurzus. Megtanuljuk saját korlátaink betartását, képesek leszünk önmentésre, tanulunk stressz kezelést, gyakoroljuk hogyan lehet egy teljes felszerelésben levő búvárt felhozni a víz alól, hogyan juttathatjuk ki a partra vagy a hajóra eszméletlen társunkat. Különösen fontos mindez azért, mert a tóparton, hajón, tengeren csak a legritkább (ellenben igen szerencsés) esetben van orvos.

A program tartalmaz 15 óra elméleti foglalkozást, két uszodai foglalkozást és 4 nyíltvízi merülést. A tanfolyamdíj magában foglalja az elméleti és uszodai oktatást, hazai nyíltvízi gyakorlatot, a palackok töltését, tankönyvet és a nemzetközi igazolványt.
A Rescue minősítés megszerzéséhez szükséges elvégezni egy elsősegély és újraélesztő tanfolyamot is. Ez történhet párhuzamosan a Rescue tanfolyammal, vagy akár utána is. Természetesen akár a Magyar Vöröskereszt, akár más szervezetek okleveleit is elfogadjuk.
Jelentkezési feltételek:
⦁ betöltött 15 életév
⦁ Scuba Diver vagy annak megfelelő minősítés
⦁ orvosi alkalmasság
⦁ minimum 30 igazolt merülés

Tanfolyamdíj 60.000 Ft

mentobuvar